Rigatoni cu carne

de MotanLaOale in Paste, 19 Aug 2016 | 6836 vizualizari

 

Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300g paste rigatoni
  • 700g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 2 felii cascaval Ementaler
  • 200g cascaval
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu carne:

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie patratele.

Rosiile se spala si se toaca cubulete.

Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.

Se adauga carnea si un pahar de apa.

Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.

Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.

Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.

Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.

Se lasa la racit.

Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.

Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.

Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.

Se presara putin cascaval.

Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.

Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.

Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu carne tocata