Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Iul 2012 | 7405 vizualizari

 

Reteta din revista Goodfood, senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 250 g ricotta
  • 50 g telemea sarata
  • 200 g spanac proaspat
  • 400 g rosii proaspete, pasate
  • sare si piper
  •  nucsoara rasa
  • parmezan
  • 25 g unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu ricotta si spanac:

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc mediu, in cuptor, pe ambele parti. Apoi se scoate tava si se lasa la racit.

Ricotta se amesteca cu telemeaua rasa si cu spanacul oparit. Se condimenteaza cu nucsoara rasa si sare si piper dupa gust.

Se umplu vinetele cu cate o lingura din compozitia de branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de iena uns cu putin unt. Rulourile se pun cu partea liber ain jos, sa nu se desfaca si apropiate bine unele de celelalte. 

Rosiile proaspete mixate se toarna deasupra si se presara parmezan. Se coc in cuptorul incins, la foc mic, 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu orez