Scoici si creveti Saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 21 Iun 2013 | 16208 vizualizari

 

Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg scoici si creveti (congelati)
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 5 rosii maricele
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • tarhon
  • sare si piper
  • branza de capra Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici si creveti Saganaki:

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.

Am tocat marunt usturoiul.

Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul. 

Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.

Am trecut la prepararea sosului.

Am dat pe razatoare rosiile.

Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul. 

Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.

Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici si creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca