Sirop de soc

de Constelatialeu in Bauturi, 25 Mai 2015 | 3668 vizualizari

 

Anul trecut am baut de la sora mea cea mica,eu n-am apucat sa fac ca se trecuse socul.Reteta o are de la o verisoara.Spun doar atat , e delicios,parfumat,racoros,fix pentru o zi caniculara.

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g palarii de soc ( 40 palarii mari )eu le-am cantarit,au fost mai mult de 40 palarii
  • 4 kg zahar
  • 100 g sare de lamaie
  • 4 lamai
  • 1 si 1/2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se strecoara si se pune siropul in sticle.Se pastreaza la loc racoros, in camara, beci sau frigider. Se consuma cu apa minerala sau sifon, eventual cuburi de gheata, depinde cat de cald iti este. Mi-au iesit cca 4.5 l de sirop. Clar ca nu-l apuca iarna, este prea bun si e fix pentru zile calduroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

28.05.2015, 09:06

bun

Micutza Luana 1

03.06.2015, 12:07

imi place la nebunie asta :

mihaelar63 1

25.05.2016, 11:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii