Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.
Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical. Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.
Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.
Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.
Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.
1
Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.
2
nu folosi alt tip de branza/cascaval, pentru ca gustul si textura nu mai sunt acelesi
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult