Supa de chimen

de Panacris in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2017 | 5266 vizualizari

 

A doua reţetă pentru  provocarea "Weekend cu spor", iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/
Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.
A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie ;) mereu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen ;)  Și chiar funcționa ;) după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice ;) Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei ;)
”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
 Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acum, dupa sarbatori cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.”

 

INGREDIENTE

  • 3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată păstârnac 
  • cca. 50 g telină 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • ½ legătură pătrunjel verde 
  • 1 lingură semințe de chimen 
  • 1 lingura ulei de nucă  (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas.

Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de nucă, cu semințele de chimen și se lasă la călit cca. 3 minute, apoi se adaugă peste zeama de legume, cu atenție, se poate ca zeama să se umfle de la uleiul încins ;) . Supa se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, până ce clocotește de câteva ori.

Supa se servește fierbinte cu crutoane.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice altfel de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste proaspat