Supa de fasole

de alinutzika in Supe, 12 Iun 2012 | 2948 vizualizari

 

O supica simpla, fara carne, dar foarte gustoasa. Poate fi servita asa simpla, sau dreasa cu smantana. Eu am ales prima varianta, in schimb ai mei au dres-o putin. Cu ceapa verde de sezon sau ceapa rosie e " numa' buna"..:))
Verdeturile ii dau gustul grozav, deci nu le omiteti.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ardei sau 1 lingura pasta de ardei
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 frunze leustean
  • 2-3 frunze marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole:

Fasolea, inmuiata in apa de cu seara,  se pune la fiert la foc mic, iar cand e pe jumatate fiarta, se schimba apa, dar tot fierbinte sa fie. Acum se adauga ceapa si ardeiul tocat si morcovul si telina rase. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand fasolea e fiarta, se adauga pasta de rosii si se mai lasa 5 minute. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate marunt.

Servim cu sau fara smantana, cu ceapa verde si paine de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

13.06.2012, 19:44

Place tare Aliiii! Eu cred ca totusi e ciorbita nu supa daca are si leustean

Mihaela11_jo 1

13.06.2012, 21:48

Preferata mea

alinutzika 1

13.06.2012, 22:35

Ruxy...spune-i cum vrei. In zona mea se foloseste mai rar cuvantul ciorba. Aproape tot ce e lichid se numeste supa sau "zama'..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)