Supa de pasare cu galuste de gris

de Ela68 in Supe, 25 Apr 2013 | 8311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina sau un cocos de tara
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 buc ardei gras
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • piper
  • 2 oua si gris pentru galuste
  • 1 cartof
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Se spala si se portioneaza pasarea. Se pune la fiert in apa rece cu sare la foc domol, adunandu-se permanent spuma formata. Se va aduna cu mare atentie, altfel exista riscul ca supa sa nu ramana limpede, ci sa se tulbure. Carnea va fierbe in functie de cat de batrana este gaina, asadar, va trebui sa  verificam mereu. 

Cand s-au fiert, scoatem bucatile si strecuram zeama. In general, de la pasrea de curte, se strange foarta multa grasime. De aceea, eu nu folosesc tot lichidul rezultat, mai opresc o parte pentru a-l intrebuinta si la alte preparate, pastrandu-l la congelator.

Spalam si curatam zarzavatul.

Il punem la calit 1 minut in 4 linguri de grasime culeasa de deasupra, apoi adaugam toata zeama lasand sa fiarba cu capac 5 minute. Pentru ca eu folosesc doar o parte din supa in care a fiert pasarea, mai adaug acum putina apa. Nu stiu daca este corect, insa, mie nu-mi place sa folosesc toata grasimea formata la o singura supa, mi se pare multa

Preparam galustile la fel ca la supa de rosii (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-39425.html) si lasam inca 5 minte pana se fierb, adaugand acum si ardeiul gras.

Tot procesul de fierbere nu trebuie sa dureze mai mult de 20 minute, altfel, orice supa sau ciorba isi pierde atat din gust cat si din calitate. Tot acum verificam daca are destula sare.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Se serveste fierbinte presarata cu putin piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura