Tarta vegana cu rubarba si capsuni

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 8 Iun 2013 | 10139 vizualizari

 

Salutare dragilor si bine v-am regasit. De mult n-am mai postat pe aici, ca am stat tare rau cu timpul. Ca sa-mi iertati lipsa, v-am adus o tarta buna buna :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 5-8 linguri apa rece
  • 800 g rubarba
  • 200 g capsuni
  • 300 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta vegana cu rubarba si capsuni:

 Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.

Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.

Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.

Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute. 

Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii. 

Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.

Scoate tarta si las-o la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta vegana cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Unt din pere cu nuci de caju