Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt

de rivka in Mancare copii, 10 Mar 2010 | 7166 vizualizari

 

Pt copii mofturosi si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe maricele
  • 5 cartofi mari
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 1 jumatate de lingurita pasta de ardei iuti
  • 1 conserva pasta de tomate
  • 1 borcan de 300 grame ciupercute
  • 1 cana cu apa
  • pt mamaliguta
  • apa
  • faina malai
  • sare
  • jumatate de lingura unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt:

Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete.

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de ardei iuti,conserva mica de pasta de rosii si ciupercile scurse de apa.

Se mai dau cate va minute pe foc amestecandu-se sa nu se prinda.

Se presara cu verdeata.(patrunjel tocat fin).

Se serveste calda alaturi de mamaliguta.

Mamaliguta se prepara in felul urmator; Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare, si jumatate lingura de unt se presara cu putina faina de malai.Cand incepe sa fiarba se Adauga malaiul se amesteca intruna pana se ingrasa.Se da jos de pe foc se lasa la potolit.

Cand mamaliguta e potolita dar calduta se formeaza cu mana curata trecuta sub jet de apa puisorii.In jur se pune tocanita de cartofi cu ciupercute, se presara cu verdeata.

Este o mancare de buget dar foarte gustoasa! multmesc mult nadinei pt idee, o voi repeta curand cu siguranta.

Buna si ieftina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:51

ma bucur rivka ca-ti plece si eu zic la fel ca e grozava .bine eu nu am facut-o cu mamaliguta ...............dar oricum e minunata,bravo ma bucur

Dana Cristea - pusikmea 1

11.03.2010, 08:00

felicitari pt ratuste, trebuie sa incerc si eu, toata lumea le face, am sp eu k o sa devenim in curand artiste

dicarmencitta1957 1

11.03.2010, 23:15

Puisorii de ratusca,sunt tare haiosi si mancarica tare buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si pui