Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post

de Gicuta in Mancaruri de post, 26 Noi 2015 | 94114 vizualizari

 

Tocanita de ciuperci, o reteta perfecta pentru zilele de post este delicioasa, sanatoasa si de nerefuzat!
Savoarea ciupercilor completata de cea a legumelor, a usturoiului transforma aceste ingrediente simple intr-un preparat gustos si de post.
Daca vrei sa prepari aceastaTocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post, trebuie sa folosesti urmatoarele ingrediente: ciuperci, ceapa, usturoi, ardei gras, suc rosii, ulei, boia si marar.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cepe
  • o capatana mica de usturoi
  • ardei gras rosu si verde 
  • 250 ml suc de rosii
  • o cescuta de apa
  • 4-5 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • o legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post:

Iata cum se prepara Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.

Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate.

Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem sucul de  rosii, apa, boia, condimentam cu sare si piper dupa gust si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana sosul scade si se ingroasa.

La sfarsit adaugam marar verde tocat. Servim tocanita alaturi de mamaliguta.

Pe baza de legume, poti pregati si un gustos Ostropel cu ciuperci pleurotus care merge bine cu niste Castraveti picanti in otet sau un Gulas de legume bun de te lingi pe degete.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

26.11.2015, 21:19

Vin la masa, este prea buna!

miki_a 1

27.11.2015, 13:52

Exact, de nerefuzat!!!! Foarte buna si aromata!

mihaelar63 1

03.12.2015, 17:40

Cu mamaliguta face toti banii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Grau fiert