Turte crocante cu mălai

de ionix in Piine, 15 Oct 2010 | 9648 vizualizari

 

Sunt foaaaaarte crocante :D

 

INGREDIENTE

  • Doua maini cu faina de porumb aka malai
  • 4 maini cu faina alba
  • Cica 150 ml de apa calduta
  • lingura cu otet
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 0 lingura cu cimbru
  • 1/3 lingurita cu Sare fina
  • Pudra de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte crocante cu mălai:

Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli,  intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa  fie foarte vartos dar nici lipicios.

Se intinde aluatul pe o planseta curata si se decupeaza in formele dorite.

Intre timp, punem la incins o tigaie groasa  sau o tabla. Pe tabla bine incinsa, asezam turtitele si le coacem la foc mic. Cand incep a se rumeni putin se iau de pe foc. Nu lasati prea mult timp pentru ca riscati sa se intareasca prea tare.

Se servesc reci alaturi de diferite sosuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se foloseste ulei la prajit turtele.

2

Se lasa la foc foarte mic pentru a se coace malaiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte crocante cu mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Ela... adica nu eram inainte?????

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Medi... nuuuuu, am fost de cand m-am nascut... cand eram mica gateam cu noroi

mena29 1

15.10.2010, 21:36

si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painea Soacrei