Tzatziki

de Bucataras in Sosuri, 30 Mai 2009 | 9731 vizualizari

 

Castravete racoritor amestecat cu usturoi proaspat si cu iaurt. Puteti sa puneti deasupra oricarui aliment doriti. Menta confera acestei retete o savoare orientala. Sint sfaturile autorului retetei, celebrul Robert Rainford

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti decojiti si curatati de seminte
  • 2 lingurite de sare (230 gr)
  • 6 linguri de frunze de menta proaspete, tocate marunt (90 gr)
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de zahar (5 gr)
  • 375 gr iaurt simplu
  • 3 lingurite de arpagic verde (ceapa verde) taiat marunt (45 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga cam 15-25 min

Intre timp, amestecati menta, usturoiul, zaharul si iaurtul intr-un vas mediu. Puneti-l deoparte sau in frigider pina cind va trebui sa folositi sosul

Scurgeti castravetii si caliti-i bine. Uscati-i cu un prosop de hirtie si puneti-i in sosul cu iaurt. Adaugati arpagicul (ceapa verde) si amestecati usor. Lasati la frigider pentru a permite aromelor sa se combine.

Acest sos se poate tine la frigider pina la 2 zile. Se serveste rece.

Vezi aici autograful lui Robert Rainford pentru bucatarasii de pe www.bucataras.ro

Alta reteta a lui Robert Rainford: AICI (Salata de cartofi cu lapte batut)

Varianta video a retetei de tzatziki, fara menta si arpagic



Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki