Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Dec 2019 | 5047 vizualizari

 

De dragul lor, am preparat verze de Bruxelles de câteva ori (deși nu-mi place varza, în general) dar acum este pentru prima dată când le fac la cuptor, cu sos alb. Mi s-a părut cea mai gustoasă rețetă cu aceste verzișoare drăguțe...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de varză de Bruxelles
  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de smântână grasă
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava
  • Pentru servit:
  • smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor:

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare.

După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă.

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.

Cât timp fierb verzele, se prepară sosul alb din: amidon, unt, lapte și smântână. Se dă crăticioara cu sosul pe aragaz, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă puțin. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă în așteptare, până ce vor fi gata verzele.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se distribuie în ea verzele fierte și răcorite.

Sosul alb se toarnă uniform peste verze, se condimentează cu; sare,piper și boia de ardei dulce, se presară cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Se servește imediat, cu smântână.

TIPS-URI

1

Curățați verzișoarele de 1-2 foi exterioare și apoi spălați-le sub jet de apă rece.

2

Nu fierbeți verzele mai mult timp, pentru că sunt foarte fragede și foile ”se topesc”.

3

În timpul tratării termice, amestecați sosul întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Nu țineți prea mult praparatul în cuptor, ca să nu se usuce.

5

Preparatul este foarte bun, proaspăt scos din cuptor, dar se poate și reîncălzi, la nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:38

Mulțumesc frumos, Cristina!

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:39

Cerasela, acum nu te mai cheamă vio...? Tot nu mă interesează ce ai adus de vânzare...

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:43

Madi sunt mulți care au o reținere în privința verzișoarelor de Bruxelles... Asta este, n-avem ce face. Las-o așa, nu este obligatoriu să-i placă, n-o forța... Mulțumesc, oricum, pentru atenție!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles la cuptor