Vinete aperitiv

de Panacris in Mancaruri de legume, 12 Aug 2019 | 1491 vizualizari

 

Un aperitiv rapid, atunci când se anunță musafiri neașteptați sau Zmei înfometați ;) 

 

INGREDIENTE

  • Vânătă 1 bucată mare de cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de susan SanoVita 2 linguri,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Opțional:
  • Sos tzaziki a la Panacris ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aperitiv:

Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă.

După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan sau orice fel de ulei aveți în bucătărie ( floarea soarelui, rapiță, măsline, struguri, in etc!)

Tigaia grill se încinge, se pun feliile de vânătă la gătit la foc rapid. Se întorc de pe o parte pe alta la un interval de cca. 5 minute, atât cât să capete aspect de grill, la final se adaugă feliile de cașcaval, cât să se încălzească ;)

Se servesc calde, ca atare sau cu sos de tzatziki.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, cu cus-cus