Vinete cu parmezan

de Tuxedo in Mancaruri de legume, 3 Apr 2013 | 2957 vizualizari

 

Mie imi plac vinetele foarte mult asa ca am vrut sa le gatesc intr-un mod diferit si m-am gandit ca ar fi bune cu parmezan si mozzarella. Am mancat eu o data un sandwich super delicios cu vinetele pregatite in acest fel si am vrut sa reproduc reteta.
Bineinteles se pot consuma si alaturi de o bucatica de carne, de pui sau vita.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare
  • parmezan
  • mozzarella
  • Sos marinara:
  • 3 linguri ulei de masline/ floarea soarelui
  • 1 catel usturoi
  • un praf de sare
  • piper
  • un praf oregano
  • cateva frunze patrunjel verde
  • 500 ml suc de rosii mai gros (sau piure de rosii)
  • 1/2 ceasca vin alb (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu parmezan:

Este destul de simpla reteta si destul de dietetica. Eu nu am prajit deloc vinetele pentru ca au consistenta buretoasa si absorb foarte mult ulei. Bneinteles, daca va place mai mult cu ele prajite puteti sa le prajiti, eu le-am facut in felul urmator:

  • Curatam vinetele de coaja, le feliem (grosime de cca 1 cm) apoi le dam cu sare si le lasam cca 20 min. sa iasa amareala din ele.
  • Le spalam apoi, si le stergem cu un servet de hartie sa absoarba toata apa.
  • Ne pregatim doua castronele, unul cu oua batute(in care punem un praf de sare) si unul cu pesmet amestecat cu parmezan (2 linguri)
  • Dam vinetele prin ou apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan apoi le coacem in tava tapetata cu hartie de copt pentru aprox. 30 de minute pana se rumenesc usor.

  • Sos marinara:

  • Intr-o craticioara punem 3 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit.  Lasam un pic usturoiul sa se prajeasca apoi turnam sucul de rosii, asezonam cu sare, piper si oregano dupa gust si lasam sa fiarba circa 5 minute. Adaugam apoi vinul si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.
  • La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
  • Pe o farfurie punem cateva rondele de vinete, cateva linguri de sos si radem mozzarella desupra. Incalzim la microunde sa se topeasca mozzarella si servim.

Daca nu va plac microundele, puneti vinetele intr-un vas de yenna si turnati sosul peste ele si bagati-le in cuptor 10 minute impreuna cu mozzarella rasa.

Sunt super delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

03.04.2013, 21:49

numai bunatati

simona72 1

03.04.2013, 22:28

Super bune!!

Rocsi 1

03.04.2013, 22:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete Parmigiana