Vinete umplute

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 4272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 250 gr pulpa de porc sau carne tocata
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • felii de cascaval
  • optional: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.

Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.

              Pregatim umplutura:

- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline

- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute

- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare

Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.

Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )

Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.

Sa aveti pofta! 

Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

T I M E A 1

02.09.2012, 21:56

Ma bucur mult ca va plac vinetele mele umplute . pupici la toata lumea

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:31

DIANA B 1

24.07.2015, 08:52

Sunt multe retete aici cu vinete umplute , dar reteta ta m-a atras cel mai mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute