CosminDragomir

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 27.02.2018

RETETE0
PRIETENI8
Articole

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 12 - “Taci și-nghite” sau o mămăligă îmbunătățită

In Concurs, la: 26 Sep 2018

Înainte de a ajunge la provocarea din această săptămână vă invit să aflați câte ceva despre aducerea porumbului în Europa și în Țările Române. Porumbul ajunge în Europa fix în 1493, adus de Columb încă din prima sa călătorie...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 11 - Sarmalele - un preparat festiv

In Concurs, la: 19 Sep 2018

 Sarmalele,... ahhhh sarmalele. Nu văd alt preparat tradițional  cu un asemenea CV. Se joacă reputații de socăcițe în jurul oalei cu sarmale de câteva generații, încununează mândrii regionale și multe căciuli au fost date după câini numai la...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 10 - Rețete interbelice cu cartofi

In Concurs, la: 12 Sep 2018

Pentru săptămâna asta avem încă provocare generoasă și un nou ingredient-vedetă, care nu lipsește din bucătăriile noastre: cartoful. Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate: unul singur, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 9 - Care pe care! Ce a fost mai întâi, oul sau găina?

In Concurs, la: 5 Sep 2018

O dilemă din care parcă nu putem ieși. O întrebare care a devenit extrem de uzitată în discuțiile noastre de zi cu zi și care, de obicei, pune capăt unei polemici în care ambii parteneri par a avea dreptate. Răspunsul e simplu și sigur: oul. Specialiștii îl...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 8 - Ciulamale, de-ntingi cu pâinea în oale

In Concurs, la: 29 Aug 2018

Un alt preparat importat din sud, adus de otomani prin țările române. Nu e chiar simplă de făcut pentru că presupune și nițică tehnică pe care, dacă nu o stăpânești cum trebuie poți rata cu ușurință un fel de mâncare delicios. Nu sunt eu fan rântașuri,...

Zacusca: vedeta cămării noastre

In Concurs, la: 22 Aug 2018

Este, probabil, cea mai comună conservă pentru iarnă (ca fel de sine stătător, prin urmare excludem murăturile). Se consumă anual tone de zacuscă în România. Numele provine din slavonă, unde nu reprezintă un preparat ci înseamnă “gustare”. Mie îmi...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 6 - Imam Bayildi - vinete umplute

In Concurs, la: 15 Aug 2018

Timp de mai multe secole bucătăria românească a fost influențată de imperiul bizantin și, chiar dacă multe din preparatele venite de la sud de Dunăre au fost adaptate fustului nostru, unele au rămas neschimbate și bine că s-a întâmplat așa. Este cazul și acestui...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 5 - Ciorba din patrimoniul culinar autohton

In Concurs, la: 8 Aug 2018

Să ne vedem fiecare de ciorba lui! Am spus-o și o să o tot repet. Nu mititeii, nu sarmalele, ci zămurile (ciorbe, borșuri, supe) sunt preparatele identitare ale poporului român. Deseori suntem tentați să le omitem, nu au caracterul festiv al sarmalelor (făcute de sărbători sau...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 4 - Savarină din caietul bunicii

In Concurs, la: 1 Aug 2018

Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu. SAVARINĂ Cantități: 6 ouă, 50 gr rom, 6 lg pesmet, 350 gr zahăr, 200 gr frișcă și ½...

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 3 - Malasolca, un preparat întâlnit la cam toate comunitățile de pescari

In Concurs, la: 25 Iul 2018

Pregătiți pentru o nouă provocare culinară și o nouă poveste? Iată-le! Pentru dobrogeni nicio surpriză! Malasolca este un preparat iconic pentru comunitățile din Delta Dunării, întâlnit în extrem de multe variante pe mesele pescarilor din întreaga lume....

Afisate 1 - 10 din 12 articole    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]