Hanul Vlasia (Tartasesti)

Alte detalii


Hanul Vlasia, de la iesirea din Bucuresti, dincolo de Chitila, spre Targoviste, chiar la intrarea in Tartasesti, e un mic complex turistic, cu spatii de cazare (motel), un restaurant cu o terasa imensa, terenuri de sport si alte lucruri de felul acesta. E la cativa kilometri mai departe de alt restaurant destul de mare si cu oarecare pretentii din zona, Casa Vanatoreasca de la Chitila. Si, a nu se confunda cu Hanul Vlasiei de la Snagov, care e, si el, tot un mic complex turistic.



Hanul Vlasia e chiar pe soseaua principala, care duce spre Targoviste, pe stanga, cum vii dinspre Bucuresti. Restaurantul e mare, chiar foarte mare, as putea spune, cu mai multe sali pe doua niveluri, si cu o terasa imensa, cu multi copaci mari si batrani in imprejurimi si chiar printre mese. Amenajarea e in stil rustic, cu toate facute din lemn masiv. Am vazut niste decoruri interesante in interior (pacat ca nu mi-au dat voie sa fac poze), cu mobila boiereasca, foarte veche, de efect daca ar fi folosita la adevarata ei valoare. Terasa e jumatate acoperita, jumatate in aer liber, destul de bine amenajata si ea, cu un mic lac cu tasnitoare arteziana in mijloc.



Meniul e imens la Hanul Vlasia, am numarat aproape 200 de feluri acolo; cele mai multe sunt din bucataria romaneasca, atat cea traditionala, taraneasca, dar si din cea mai contemporana, urbana, cu mancaruri pe care le fac oamenii obisnuiti acasa. Au si cateva din bucataria italiana, in special paste si pizza. Mancarea e destul de banala la Hanul Vlasia, facuta cam industrial, cu produse de serie. Aproape toate sunt cu carne, care e mai usor de facut, mai ales gratarele. Asadar, si cei de la Hanul Vlasia au ales strategia efortului minim, cu foarte multe feluri usor de facut, insa banale, asa cum fac aproape toti cei de la restaurantele din Bucuresti.



Preturile de la Hanul Vlasia sunt normale, de Bucuresti. Serviciul a fost obosit, acru si apatic, iti dadeau senzatia ca abia asteapta sa te vada "carat" de acolo. Am fi facut-o fara ezitare, insa totul dureaza foarte mult la Hanul Vlasia, asa ca ne-au tinut peste o ora si jumatate pentru cate un singur fel de mancare pentru fiecare. Si spun aici doar despre felul principal, nici macar o masa completa, cu antreuri si desert. Nici macar cafeaua nu am mai avut rabdare sa o bem aolo, atat de mult ne-au incurct programul. Fiind mai degraba un loc de trecere, un restaurant de pasaj, la care te opresti pentru ca treci prin fata lui si pentru ca ti-e foame exact atunci - asa cum s-a intamplat cu noi - sa inteleaga cine poate o astfel de pozitionare si de strategie din partea celor de la Hanul Vlasia.

Prin urmare, daca nu sunteti prieten cu patronul sau cu bucatarul sef de la Hanul Vlasia, ca sa va faca o mancare mai deosebita - despre care nu am indoieli ca ar sti si ar avea si cu ce sa o faca, daca chiar vor - nu aveti niciun motiv sa bateti atata drum pana acolo cu gandul la o masa buna, pentru ca nu e cazul. Astfel de mancare industriala de supermarket gasiti peste tot in Bucuresti. Daca sunteti in trecere, sa stiti doar ca e de asteptat la Hanul Vlasia, grabitii nu sunt bine vazuti acolo... (GB)
 

Scrie parerea ta

minimum 50 caractere

Propune restaurant

Daca ai un restaurant preferat care nu exista in catalogul nostru, trimite-ne datele despre el si noi il vom adauga

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro