Costita se portioneaza si se pune la clocotit in apa cu sare . Spumati daca e nevoie.
Curatati si spalati legumele .Conopida o desfaceti in buchete .
Caliti usor ceapa, ardeiul maruntite si...
Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile...
Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul....
Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți
Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le tocăm...
Muschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore.
Se...
Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus .
Fäina se pune la...
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din...
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie.
Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de...
Foi: Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea si...
Intr-un bol mixam oul cu smantana.
Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul.
Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura.
Punem faina, rand...
Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit.
Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
La final vanilia si...
Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.
Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se...
1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita.
2. Tocam cubulete morcovul,...
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat o...
Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de...
Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul.
Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de...
Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute.
Curatam legumele...
Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.
Intr-un vas cu fundul dublu, punem gelatina hidratata, adaugam cele 2 linguri de zahar, oul batut si punem pe foc mic, amestecand continuu,...
Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure...
Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
La urma se unge cu pasta iute de ardei si...
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Toate ingredientele folosite trebuie...
Punem intr-un vas, apa la fiert.
Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).
Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa...
Pulpele le-am condimentat si le-am pus într-o tava în care am pus putin ulei si apa(100 ml).
Am pus tava la cuptor cam 30 de minute.
Le-am mai întors din când ca sa se...
Blat 1.
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul,...
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si...
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se...
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...
Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.
Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o...
Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare.
Intre timp, am lasat...
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa...
Pentru astazi am ales
Ciorba de cartofi noi cu conopida si costita de vitel
Costita se portioneaza si se pune la clocotit in apa cu sare . Spumati daca e nevoie. Curatati si spalati legumele .Conopida o desfaceti in buchete . Caliti usor ceapa, ardeiul maruntite si...
Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor
Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile...
Desert eclere cu crema de vanilie si frisca
Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul....