Cuburi cu mere si nuci

de divainbucatarie in Prajituri, 14 Noi 2010 | 11265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110g unt topit
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 400 g mere rase
  • 60 g nuci macinate si tocate (2 nuci le pastrati si le tocati marunt cu cutitul)
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de
  • sare
  • 2 g scortisoara
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu mere si nuci:

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena. Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.
Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra. Imi place foarte mult mirosul de scortisoara pe care il am acum in casa dupa ce am scos prajitura din cuptor.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:04

Draga Nadina, prajitura ta arata f bine. Am salvat reteta, iti multumesc pentru sugestie.

ionix 1

14.11.2010, 17:21

suuuuper... la favorite

RuxyRux 1

14.11.2010, 21:50

Splendideeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase