Cuburi cu mere si nuci

de divainbucatarie in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110g unt topit
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 400 g mere rase
  • 60 g nuci macinate si tocate (2 nuci le pastrati si le tocati marunt cu cutitul)
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de
  • sare
  • 2 g scortisoara
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu mere si nuci:

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.

Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena. Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.

Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra. Imi place foarte mult mirosul de scortisoara pe care il am acum in casa dupa ce am scos prajitura din cuptor.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:04

Draga Nadina, prajitura ta arata f bine. Am salvat reteta, iti multumesc pentru sugestie.

ionix 1

14.11.2010, 17:21

suuuuper... la favorite

RuxyRux 1

14.11.2010, 21:50

Splendideeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase