Cuburi cu mere si nuci

de divainbucatarie in Prajituri, 14 Noi 2010 | 5170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110g unt topit
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 400 g mere rase
  • 60 g nuci macinate si tocate (2 nuci le pastrati si le tocati marunt cu cutitul)
  • 3 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat de
  • sare
  • 2 g scortisoara
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu mere si nuci:

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena. Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.
Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra. Imi place foarte mult mirosul de scortisoara pe care il am acum in casa dupa ce am scos prajitura din cuptor.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cuburi cu mere si nuci-0
Cuburi cu mere si nuci-1
Cuburi cu mere si nuci-2
Cuburi cu mere si nuci-3
Cuburi cu mere si nuci-4

COMENTARII (8)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

14.11.2010, 16:04

Draga Nadina, prajitura ta arata f bine. Am salvat reteta, iti multumesc pentru sugestie.

ionix

ionix 1

14.11.2010, 17:21

suuuuper... la favorite

Rux

Rux 1

14.11.2010, 21:50

Splendideeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!