Aperitiv tarta cu branzeturi si legume

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2020 | 2236 vizualizari

 

"retete de vara"
Am avut cateva branzeturi prin frigider (cate putin din fiecare) si mi-a venit ideea sa incerc sa fac o tarta. Cum dovlecelul este unul din legumele care nu lipsesc din frigider, l-am adaugat langa branzica, iar rosiile impreuna cu busuiocul sunt cele dau aspect, aroma si culoare aperitivului nostru! :)
A iesit tare gustoasa si aspectuoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj dreptunghiular
  • 350 g amestec de branzeturi (telemea de vaca semi-sarata, faisselle, philadelphia, mozzarella razuita)...sau de care aveti branza de vaci proaspata, urda, ricotta)
  • 1 dovlecel zucchini
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • busuioc
  • 2 rosii de marime medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si legume:

       Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C .

     Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare mica.

     Intr-un bol adaugam branzeturile, ouale si smantana, amestecam bine, adaugam dovlecelul scurs de zeama, faina cu praful de copt si condimentam cu sare si busuioc dupa gust.

    Compozitia rezultata o turnam peste aluatul de foietaj scos din cuptor, adaugam  bucati de rosii din loc in loc si presaram putin busuioc deasupra.

    Dam tava la cuptor la 180°C pentru 40-50 minute sau pana ce tarta s-a rumenit frumos deasupra.

Se serveste calduta sau rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se mai poate adauga: ceapa usor calita, un morcov mic pentru culoare, cimbru sau ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu legume