Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty in Mancaruri de legume, 28 Mai 2020 | 3370 vizualizari

 

De cand ma bantuie aceasta mancarica dintr-o carte veche de retete. Si cum a venit primavara si trebuie sa facem curat in congelator m-am gandit ca e timpul sa o pun in aplicare. Am adaptat-o gusturilor mele (adica am marit cantitatea de branza si am pus inclusiv in sos) si a fost exact pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copti si scursi (din congelator)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri smantana grasa
  • marar verde
  • 100 gr telemea rasa
  • putina boia picanta
  • unt+pesmet pentru uns forma.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi:

Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii scurgem bine. Scoatem cotoarele(daca nu sunt deja scoase) si ii taiem fasii de 1 cm. Ungem forma cu unt si presaram pesmet. Asezam ardeii kapia in forma.

Pregatim sosul. Punem untul intr-o craticioara la foc.

Cand untul s-a topit, adaugam faina si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Incepem sa turnam laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Fierbem 10 minute si dam sosul jos,Il lasam sa se racoreasca si adaugam smantana, mararul, sare dupa gust, piper si telemeaua din care oprim  putin pentru presarat deasupra,Intindem sosul peste  ardeii kapia, presaram branza telemea ramasa si boiaua picanta. Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.05.2020, 20:16

Ce faina trebuie sa fie combinatia, aroma ardeilor kapia copti si cu sos alb!

Panacris 1

31.05.2020, 20:42

Yamyy, yamyy!

dantes 1

05.06.2020, 12:36

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana padurarului