Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 23 Mar 2018 | 3873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame bacon, tocat
  • ulei de masline
  • 800 grame carne de vita, taita cuburi
  • 2 cepe feliate
  • 200 grame orez alb
  • 200 ml vin alb sau vermouth
  • 500 ml supa de vita (se poate obtine din concentrat)
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingruita cimbru
  • putin sofran
  • 1 foaie de dafin
  • 100 grame rosii coapte (eu am folosit cherry din conserva)
  • 40 grame Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot:

Se prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se prajesc pe rand in grasimea ramasa de la bacon, pe toate partile pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet.

Se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot. 

Se reduce focul la mediu si se adauga ceapa in grasimea ramasa in tigaie. Se soteaza cateva minute, apoi se transfera in slow cooker. 

In aceeasi tigaie, se adauga orezul, care se prajeste 2-3 minute in grasimea ramasa. Se transfera intr-un bol. 

Se indeparteaza grasimea din tigaie, daca este cazul si se adauga vinul. Se amesteca cateva minute, dizolvand cat mai multe din sucurile coagulate din cratita. Se toarna in vasul slow cookerului. 

Se adauga supa pana cand carnea este aproape acoperita. Se adauga putina sare, piper, usturoiul pisat si condimentele. Se gateste la setarea low 4-5 ore sau la high 2-3 ore. 

Se adauga rosiile tocate, fara seminte, in Slow- Cooker si se mai lasa 2-3 ore la setarea Low sau 1-2 ore la High.

Se indeparteza grasimea de la suprafata, daca este nevoie si se adauga orezul. Se gateste 2 ore la setarea Low sau 1 ora la setarea High. Se adauga sare si piper, daca este nevoie. 

Inainte de a servi, se adauga Parmezanul ras.

Se serveste cu salata, paine crocanta si un vin rosu tanar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf a la Catalane (Tocana de vita cu orez, ceapa si rosii) la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot