Brezel - Covrigi cu sare si mac

de simsim82 in Piine, 3 Mar 2014 | 11008 vizualizari

 

Alta aroma a copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 100 g faina
  • 55 ml apa calduta
  • 4 g drojdie uscata
  • 12g zahar
  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 400 g faina
  • 10 g sare
  • 215 ml apa
  • In plus:
  • 2 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • sare grunjoasa
  • mac,susan,etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brezel - Covrigi cu sare si mac:

Maia: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora

Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore.

Se imparte aluatul in 8 bucati de circa 70 g fiecare si se da forma covrigilor. Se lasa la crescut 30 minute la temperatura camerei (acoperiti cu un prosop), apoi se dau la frigider 1 ora.

Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga bicarbonatul apoi covrigii, doi cate doi, lasandu-i in apa 30 secunde. Se scot pe un prosop, sa absoarba excesul de apa, apoi se presara cu sare grunjoasa si mac sau susan. In tava se pun doar 4 covrigi si se dau la cuptor (deja incins), la 220 grade C circa 20 minute, pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Nu bagati covrigii in cuptor inainte sa fie incins!!! Vor creste prea mult si se vor usca sau se inmoaie si devin elastici!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brezel - Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi