Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 7 Iul 2018 | 3443 vizualizari

 

Din ingredientele rămase de la alte preparate am făcut rapid o budincă sățioasă și gustoasă. S-a dovedit a fi o idee foarte bună, pentru că practic, două straturi de rondele subțiri de cartofi cuprind alte straturi de ciuperci champignons, telemea și ceapă roșie, o armonie de gusturi și de savori.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi roz mari
  • 250 grame de ciuperci champignons
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval
  • 150 ml de smântână
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie (mare)
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci:

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire.

Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime.

Se răzuie telemeaua și cașcavalul.

Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.

Se mixează un ou cu smântâna grasă.

Se unge tava cu unt și se pune în ea un strat (format din două rânduri) de rondele subțiri de cartofi (jumătate din cantitatea pregătită). Se pune apoi o jumătate din cantitatea de ceapă tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper, după care se pune un strat de telemea răzuită (o jumătate din cantitatea totală).

Peste telemeaua răzuită se pun feliile de ciuperci champignons, într-un singur strat. Urmează ceapa care a rămas, condimente (sare și piper) restul de telemea răzuită și apoi ultimul strat de rondele de cartofi, format tot din două rânduri.

Se condimentează cu sare și piper și se toarnă, pe toată suprafața, smântâna mixată cu ou și apoi cașcavalul răzuit.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. După 30 de minute, în care ingredientele s-au preparat înăbușit, se ia folia de aluminiu și se mai lasă tava la cuptor, până ce budinca se rumenește frumos.

Când budinca s-a rumenit, se scoate din cuptor și se servește caldă, cu smântână, sau cu un iaurt gras.

 

TIPS-URI

1

Feliile de cartofi, ciuperci și ceapă trebuie să fie tăiate subțiri, ca să nu rămână crude.

2

Dacă telemeaua este mai sărată, dozați cu grijă cantitatea de sare.

3

Înainte de a da tava la cuptor, acoperiți-o cu folie de aluminiu, pentru ca ingredientele să se gătească înăbușit, în suc propriu, timp de 30 de minute.

4

După 30 de minute, folia de aluminiu se va îndepărta și budinca va mai rămâne în cuptor, până ce se va rumeni frumos.

5

La servire puteți folosi, în loc de smântână, iaurt, sau lapte bătut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor