Carnati de casa

de Constelatialeu in Mezel de casa, 30 Ian 2013 | 25926 vizualizari

 

Cred ca intr-o viata anterioara am fost macelar,ca tare imi place sa particip la taierea porcului,sa fac suncile,sa tai carnea,sa prepar produsele din porc.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg de carne de porc impanata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • mate de porc sau oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai sarat, piperat, usturoiat, eu ii cam fac ''trotil'', asa sa-ti ia gura foc, nu mult, dar sa simti ca mananci. Dupa ce am pregatit carnea o framantam bine, adaugand si 1-2 cani de apa, in functie de cum cere carnea.

Matele le avem pregatite din timp, curatate si spalate, le punem pe tulumba de facut carnati fixata la masina de tocat si incepem umplerea lor. Cand sunt gata umpluti, se lasa carnatii la zvantat  si apoi se baga la afumatoare. Sunt buni si proaspeti si afumati. Afumati se pastreaza bine daca-i prajim si apoi ii punem la borcan cu untura. Asta in caz ca  mai apuca sa fie pusi la untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

diaconta 1

30.01.2013, 21:27

carnati adevarati

ionela2682 1

31.01.2013, 12:54

Uite ca anul asta nu m/am invrednicit sa prepar si eu..am cumparat. Admir si inghit in sec acum!!

calvet 1

28.03.2013, 16:14

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)