Chiftelute in sos de branza

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2017 | 5185 vizualizari

 

Unul dintre cele mai bune sosuri de branza mancate vreodata !!!! Reteta am preluat-o de la Bya Ralu care la randul ei a preluat-o de la Merisor :) ... Clar este ca merita incercat ! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pentru carnati
  • 250 gr branza tartinabila
  • 50 gr parmezan ras
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei kapia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de branza:

Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie. 

Incepem apoi prepararea sosului de branza:

Ardeiul il spalam, il taiem in doua pe lung, indepartam cotorul, nervurile si semintele si il taiem cuburi mici.

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. 

Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam cateva linguri cu apa si lasam la calit la foc potrivit, pana ce apa s-a evaporat. 

Adaugam apoi branza, smantana si la final, parmezanul amestecand usor. Lasam 2-3 minute la foc mic.

Adaugam chiftelutele in sosul de branza si amestecam, lasand totul la foc mic pentru 1-2 minute. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald presarat cu ptrunjel proaspat tocat. 

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Bya a folosit 1 cutie de branza pufoasa cu verdeturi Delaco.

2

Daca nu gasiti carne tocata de carnati, e de ajuns sa cumparati carnati gata preparati, indepartati pielita si din compozitie formati chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb de cascaval