Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

de Panacris in Ciorbe, 3 Mai 2021 | 2779 vizualizari

 

O altă variantă a ciorbiței din carne de miel, mai răcoritoare și colorată, intră în colecția de "retete pascale"!  Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Carne de ied (piept, coaste, șira spinării) cca. 1500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fre,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Frunze de sfeclă roșie cca. 200 g,
  • Frunze de lobodă roșie cca. 200 g,
  • Rădăcinoase pentru ciorbă (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, gulie) cca. 300 g,
  • Mazăre și fasole verde cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pastă de roșii cca. 50 g,
  • Pastă de ardei dulce cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Leuștean verde 1 legătură,
  • Borș 500 ml,
  • Fidea de casă a la Panacris cca. 200 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.

Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă, ceapa verde, usturoiul verde) se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.

Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. După acest timp se adaugă ăasta de roșii și ardei, leușteanul tocat mărunt și se mai lasă la fiert la foc mediu cca. 10 minute. Apoi se adaugă fideaua și borșul, se oprește focul și se lasă la odihnit acoperită cca. 30 minute.

Ciorba se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, cu smântână sau ardei iute.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.05.2021, 20:53

Aici ii trimi pe ai mei, ca lor le place carnea de ied!

Ancutsa 1

09.05.2021, 10:47

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu carne de ied