Ciorba de ied cu loboda si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2015 | 3262 vizualizari

 

Buna mai este ciorba aceasta cu verdeturi de primavara. Am loboda de gradina verde ca smaraldul si rosie ca rubinul. Imi place loboda cu gustul ei delicat -acrisor mai mult decat macrisul.

 

INGREDIENTE

  • oase si cap de ied
  • 100 ml otet
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
  • 1 cana de smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu loboda si smantana:

  1. Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
  2. Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.
  3. Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.
  4. Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.
  5. La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde  taiat marunt.
  6. Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
  7. Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.
  8. Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.

TIPS-URI

1

La servire insotiti ciorba de ridichi taiate, ceapa cerde si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

12.05.2015, 18:19

Anca daca-ti place hai la Turda la picnic

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:13

Foarte buna!

diaconta 1

15.05.2015, 09:03

Nu ma dau in vand dar ciorbita ta arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu carnati afumati