Ciuperci brune cu sos de vin

de Panacris in Mancaruri de post, 23 Apr 2019 | 2485 vizualizari

 

O fel principal satios si tare simplu! Spor si pofta buna! ;) Poze din timpul prepararii, le-am pierdut :D, am tot intrat pe diverse statii de computer:((( si nu le mai gasesc!  Dar voi ma credeti pe cuvant de Bucataras, ca am preparat intradevar bunatatea ! ;) 

 

INGREDIENTE

  •  ciuperci champignon brune 1000 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
  • ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boie de ardei dulce 3 linguri,
  • amidon din porumb 3 linguri,
  • smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
  • apă cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 350 ml.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu sos de vin:

Ciupercile curăţate se taie grosier.

Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.

Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.

După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.

Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.

Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.

Spor şi poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul ;) După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

24.04.2019, 08:07

Delicioase!

mihaelar63 1

24.04.2019, 15:11

Bune ciupercutele !!! Se mai intampla sa pui degetul gresit si sa dispara pozele

dantes 1

02.05.2019, 10:44

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume si ciuperci