Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

de Constelatialeu in Oaie, 4 Iun 2021 | 2491 vizualizari

 

Asa pofta am avut de costite de miel incat mi-am facut pofta. Pentru ca sunt fata pastratoare inca am carnita de miel ( asta pentru ca doar eu mananc behaite ) asa ca atunci cand imi vine pofta imi scot portioara din congelator si ii fac felul.

 

INGREDIENTE

  • cca 750 g coaste de miel
  • 1/2 varza dulce cca 700 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • marar
  • cca 20 ml ulei de masline
  • amestec de condimente uscate si usturoi
  • 1 lingurita delikat home made
  • 100 ml bulion
  • piper colorat
  • ulei pentru calit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie:

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am rasturnat uleiul din tigaie peste coaste, am adaugat cca 300 ml apa ( vinul l-am baut, am vrut sa pun niste grasa de cotnari , dar habar nu am ce mi-a venit si am baut tot paharul cu vin - eu care nu beau decat apa de la chiveta- n-am mai deschis alta sticla cu vin, ca merge si cu apa:))))))))))))))))))))))))), am bagat tava la cuptor la foc mediu cca 1 ora. Sper final, am iutit un pic focul  ca sa rumenesc putin costitele, cca 10 min.

Cat timp coastele erau la cuptor m-am apucat sa fac varza la tigaie ( era bine daca aveam o tigaie wok, e mai incapatoare). Am tocat varza si am frecat-o cu putina sare, am taiat ceapa verde marunt si am pus-o la calit in tigaie cu putin ulei ( 30 ml), am adaugat lingurita de delikat, am lasat cca 10 min, apoi am inceput sa adaug varza tocata, am amestecat bine si dupa cca 20 min am adaugat 1/2 cana cu apa, am acoperit cu capac tigaia si am lasat focul mic. Dupa 20 min , cand varza a inceput sa se inmoaie am ridicat capacul , am adaugat bulionul si am lasat sa se caleasca varza cca 20 min. La final am adaugat mararul taiat marunt. Si la final am mancat ca sparta, cu o mare pofta ce-am poftit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

05.06.2021, 18:19

Să-ți fie de bine! De vin nu mai zic nimika, m-ai uimit! Cred că de la saună ți se trage! Foarte buneeee! .

Rocsi 1

06.06.2021, 21:44

O portie de varza, te rog!

mihaelar63 1

05.07.2021, 23:04

Tare bune !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu ciuperci