Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

de Constelatialeu in Porc, 30 Ian 2022 | 3599 vizualizari

 

Aveam o juma de jambon la cca 1 kg si ceva si cand taiam felii din el mi-a venit asa o idee sa formez niste cosulete si sa le umplu cu ceva leguminoase. Asta am si facut, apoi le-am bagat la oala de lut am acoperit cu capacul tot de lut si la cuptor la foc mic. Gata si haleala de duminica si friptura si garnitura, doi in unu.

 

INGREDIENTE

  • cca 1,200 Kg jambon crud ( pulpa de porc cu grasime, fara sorici )
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 cartofi potriviti
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • boia dulce de ardei
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut:

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat asa pana dimineata.  Am incins putin ulei in tigaia wok si am pus bucatile de jambon la calit, cate 2-3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un servet , le-am lasat sa se raceasca pana am curatat legumele. Am curatat morcovii si cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici, am curatat si cateii de usturoi si i-am taiat in bucatele mici, apoi am presarat sare, piper si boia, am adaugat 2 libguri d eulei si am amestecat bine. Am luat fiecare bucata de jambon si cu ajutorul scobitorilor am format un cosulet, parte cu grasime am lasat-o deasupra, asa ca un guleras. Am asezat cosulete in vasul de lut, le-am umplut cu legumele pregatite, restul de legumele-am pus pe langa cosulete, am clatit cu 1 ceasca de apa farfuria unde am pregatit legumele. Am asezat capacul oalei , am dat oala la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. A iesit asa frageda si buna carnea, o nebunie pentru papilele gustativa.

TIPS-URI

1

inainte sa pun bucatile la calit le-am sters bine cu un servet de hartie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc tras in caramel, sos de soia si legume