Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

de mihaelar63 in Porc, 7 Mar 2019 | 3448 vizualizari

 

  O cina de duminica  devreme. Usor de preparat si deosebit de savuroasa. Singura grija este sa pui carnita la marinat.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati sanatoase de cotlet de porc cu os, grasime si soric -aprox 200 gr /buc
  • 2 cartofi mari
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 6 rosii cherry
  • 1 bere -blonda,bruna , aramie -de care aveti
  • 1 lingura rasa ghimbir pudra
  • 1 ardei iute rosu pentru decor
  • ceapa verde -decor la salata
  • piper
  • sare
  • fulgi chilli
  • varza murata, zeama de varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi:

  1.  Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul.
  2. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit.
  3. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere, ghimbir, sare si usturoi tocat.
  4. Lasati carnea la marinat cateva ore .
  5. Se scoate carnea din marinata si se tamponeaza de excesul de lichid .
  6. Prajiti carnea pe ambele parti  intr-o tigaie grill.
  7. Condimentati cotletul cu piper si fulgi de chilli  proaspat rasniti .
  8. Cartofii se curata , se taie rondele mai grosute si se pun la prajit in tigaia in care ati preparat carnea .
  9. Se pune putina apa care va scadea si va grabi prepararea cartofilor . Sarati .
  10. In tigaie spre sfarsit se trag usor si rosiioarele .
  11. Taiati varza murata fideluta . O puteti pipara . A mea nu a mai fost nevoie sa o condimentez , avea de toate .
  12. Serviti cotletul cu cartofi, rosioare, varza murata si zeama de varza murata. 

                                Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti insoti cotletul marinat cu garnitura, muratura sau salata preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu usturoi