Crema de limoncello

de ianculubita in Bauturi, 15 Feb 2012 | 7273 vizualizari

 

Aceasta bautura este deosebita,pentru musafiri deosebiti,sau mai bine spus musafire caci este o bautura pentru doamne;reteta o am de la o colega de munca de-a Mihaelei mele,pentru ca le-au placut din bunatatile pe care le-am dus de aici si ce am mai facut si pe acolo(sarmalute cu ciuperci,turte,racituri)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mai mari
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • vanilina(esenta pura de vanilie)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de limoncello:

Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte bine;alcoolul strecurat il pui intr-un vas,amesteci cu telul in miscari circulare punand laptele cate putin(in fir),mai amesteci si dupa ce ai terminat laptele;eu am trisat putin si am pus cateva picaturi de colorant galben;pui bautura in sticle de sticla si le depozitezi in barul cu bauturi;la servire,se agita sticla inainte de a pune in pahar.

TIPS-URI

1

bautura se serveste foarte rece

2

folositi cuburi de gheata refolosibile,sunt mai practice

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

15.02.2012, 22:11

cred ca e tare buuuun

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:07

tare buun

ianculubita 1

16.02.2012, 10:46

Fetelor,eu va garantez ca nu apuca termen de garantie;daca va sunati prietenele...mai ramane si pentru voi putin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fresh de cirese