Creveti cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 30 Mar 2018 | 6871 vizualizari

 

O reteta gustoasa si rapida de facut.
Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta.
Cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de creveti cruzi (sau cumparati gata fierti de la pescarie )
  • 400 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 1 ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml de cidru normand
  • sare, piper
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu ciuperci si smantana:

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul .

Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati.

Varsati cidrul treptat, continuati sa amestecati si incorporati apoi smantana.

Puneti sare, piper adaugati ciupercile si gatiti la foc mic cateva minute.

Curatati crevetii si reveniti-i rapid intr-un pic de unt.

Puneti sare, piper si paprika.

Incorporati crevetii in sosul cu ciuperci si gatiti impreuna  2-3 minute.

Serviti cu orez natur sau paste.

Este delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu creveti si calamari