Desert cornulete Mena

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Oct 2020 | 6089 vizualizari

 

M-am inspirat de la raraita mea draga Mena, circula candva o poveste cum ca de fapt cornuletele erau facute de Ancuta , dar reteta era a lui Padre, o adevarata saga a cornuletelor, nici in ziua de azi nu se stie cine , care, cum, unde au fost facute cornulete, dar ce este cert, au fost mancate , nu a ramas unul....Asa ca m-am pus si eu pe framantat....

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 300 g untura de porc
  • 350 g nuca macinata
  • 1 pahar cu apa
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pt. pudrat
  • zahar farin
Portii: 150
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete Mena:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cca 2 ore, eu l-am tinut toata noaptea ca m-a apucat framantaul la 9 seara.Am scos aluatul din frigider, am format niste bilute, cam cat o nuca ma imica, apoi am modelat cornulete in forma de potcoava sau ceva de genul asta. Am asezat cornulete formate in tava tapetata cu hartie de copt.Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am bagat tava in cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar farin asa calde. Un deliciu de cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete Mena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

11.10.2020, 17:04

Eheee, ce înghesuială era la ele la prima întâlnire!

Rocsi 1

11.10.2020, 20:25

Cornuletele astea sunt curcubeu pe cerul gurii!

Gherca Daniela 1

11.10.2020, 21:38

bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat