Desert gogosi de post umplute cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2017 | 11188 vizualizari

 

Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multe 😁. Insa sunt zile de post, cand simtim nevoia de ceva dulce si atunci prefer sa pregatesc repede cateva gogosi sau clatite. Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 280-300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post umplute cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina.
Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.
Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.
Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.

Umplutura:
Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.
Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.
Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.
Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.
Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.

Presam bine marginile.
Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.
Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.

Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.
Le pudram cu zahar si le servim calde.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (33)

Rocsi 1

27.03.2018, 20:05

Sidy, Corina, va multumesc fetelor! Sunt super delicioase!

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 20:33

Rocsi 1

12.12.2020, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Şniţele de soia cu piure şi salată