Escalop de porc cu ciuperci brune

de mirela0911 in Porc, 7 Noi 2021 | 8669 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si perfecta pentru masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt maghiran
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci brune:

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de carne si se calesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in uleiul ramas de la calirea carnii.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun peste ceapa si se calesc 5 minute impreuna.

Se adauga 1 lgt de boia dulce, se amesteca apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa dea in clocot apoi se pune si carnea inapoi in cratita. Se mai toarna apa cat sa treaca peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine facuta. 

Spre final se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, apoi se pune sosul de rosii, crenguta de cimbru si maghiranul. Se lasa sa fiarba  cateva minute iar la final se adauga usturoiul. Se mai lasa 2 minute dupa care se stinge focul, se pune patrunjelul si se acopera cratita pana la servire.

Se serveste cu un piure de cartofi sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti acri si carne de porc