Esenta de vanilie facuta in casa

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 18 Mai 2010 | 9847 vizualizari

 

Cum eu incerc sa elimin cat mai mult din chimicalele din mancare, iar esentele sunt preponderent chimice, am facut esenta de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 pastai de vanilie (eu am gasit bio la plafar)
  • 1 cana de vodca (cea mai buna e Absolut pentru ca in timpul rafinarii nu sunt incluse derivate de origine animala)
  • un borcan cu capac etans
  • 3 luni de asteptat :D
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Esenta de vanilie facuta in casa:

Despica pastaile de vanilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune vodca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un dulap mai nefolosit, la intuneric. Lasa 3 luni la macerat. Din cand in cand agita amestecul.

Dupa 3 luni amestecul va avea o culoare de chihlimbar si aroma de vanilie. Strecoara esenta si peste pastaile ramase mai pune o tura de vodca. O sa vedem peste alte 3 luni daca si a2a tura e la fel de aromata ca prima.

Poti face si zahar vanilat, ca sa nu-l mai folosesti pe cel din comert care e aromat cu vanilina, un produs 100% chimic. E foarte usor. Cumperi o pastaie de vanilie, o tai bucati mici, o pui in zahar, amesteci bine si dupa 2-3 saptamani folosesti zaharul aromat. Completezi mereu cu zahar, astfel incat sa ai mereu borcanul plin.

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Esenta de vanilie facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa vegana cu unt de arahide