Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

de oanapl in Mancare copii, 10 Mai 2017 | 3610 vizualizari

 

Va invit sa incercati o reteta delicioasa care cu siguranta va fi pe placul piticilor, prin aspectul sau.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • ½  plic drojdie uscata
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  •  umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g muschi de porc
  • 100 g cascaval
  • ketchup
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20 g susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu ciuperci, ardei si porumb:

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.

Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare.

Intinzi aluatul, torni putin ketchup si, cu ajutorul unei linguri, il intinzi pe intreaga suprafata, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul si cascavalul ras.

Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.

Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm pe care le rasucesti un pic, astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.

Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute, ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si lasi pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu ciuperci, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de bulgur cu legume