Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 62976 vizualizari

 

 Cine nu iubeste aceasta Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca?
Mancarea de fasole sau iahnia este printre retetele romanesti cele mai populare, mai ales in zilele de post.
Pentru a pregati aceasta Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, morcovi, ceapa verde, ardei, bulion. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca 
  • 250 gr de fasole
  • 4-5 cepe potrivite ca marime
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 morcovi,
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar verde
  • 3-4 linguri cu sos de rosii/bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca:

Cum se prepara reteta de Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca 

Se alege fasolea, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le punem la calit in ulei pana devin translucide. Le adaugam apoi peste fasolea fiarta, condimentam dupa gust, punem sucul de rosii/bulionul si lasam sa fiarba, la foc mediu, cu un capac deasupra, pana cand are un aspect legat (daca doriti sa fie mai zemoasa, este suficient sa lasati atat cat sa dea intr-un clocot).

Presaram marar si patrunjel proaspat tocat. Sa aveti pofta! 

iti recomandam sa incerci si Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata pe care o poti servi cu Ardei iute in otet sau poti incerca o reteta foarte gustoasa de Zacusca cu ciuperci, perfecta pentru camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta