Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

de Rocsi in Ciorbe, 2 Iun 2016 | 1384 vizualizari

 

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu afumatura, insa abia acum i-a venit randul. O nebunie, o bunate de bunatate! Eu am folosit fasole gata fiarta de la Sun Food, pentru ca o ador, voi puteti opta sa fierbeti si fasolea, este alegerea voastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari Sun Food
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam. Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba. Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari. Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti. Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul. Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat. Dam gust cu sare si piper. Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii. Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama. Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute. Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt. Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

05.06.2016, 19:07

Dia

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:41

De regula ma abtin de la comentarii, fiecare cu ale lui; totusi, daca-s moldoveanca, pentru ca deh, acolo m-am nascut, nu am ales eu asta, vad ca sunt pusa automat in categoria "rachielor", fara drept de apel. Nu inteleg ce placere este asta, aceea de a generaliza si implicit de a pune etichete celor care nu le merita.
Va las un link, cu informatii despre bors, cica da, trezeste oamenii din betie, dar are si alte beneficii; poate din aceasta cauza, cand eram copil, mama imi dadea sa beau din cand in cand un pahar de bors proaspat. Si va asigur ca nu ma trata cu "rachie" inainte, doar ca sa pot beneficia de minerale si vitamine...
http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/bors-pentru-sanatate-si-energie-12160622/

Rocsi, ciorba cred ca a fost foarte buna! Si la noi acasa, de cand ma stiu eu, se obisnuieste sa folosim mult zarzavat la ciorbe, precum si cimbru (apreciem tare mult gustul acestuia).

Rocsi 1

10.08.2016, 21:26

Xandrine, multumesc mult de vizita! Eu asa m-am obisnuit, asa fac. Spre exemplu, eu niciodata nu mananc supe dulci, desi alor mei le fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu zeama de varza