Ardei iute in otet

de Adi in Muraturi, 18 Oct 2014 | 6567 vizualizari

 

Deci, daca din familia mea decat eu mananc ardei iute, a trebuit sa mi-l prepar singur.
Dar bineinteles, sub indrumarea Mariei mele.
A avut soacra mea in gradina niste ardei lungi si incovoiati, dar care nu au fost deloc iuti, asa ca i-am combinat cu alt soi de ardei mai mici si foarte, foarte iuti.
Sub indrumarea soacrei mele, i-am combinat si cu pastai de fasole verde, asa ii face ea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei subtiri de gradina
  • 7-8 ardei iuti, de glastra
  • cateva pastai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte otet
  • 1 parte apa
  • 1 lingura cu varf sare/litru de lichid
  • 1 lingura cu varf zahar/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru muraturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iute in otet:

Se spala ardeii si se aseaza in borcane.


Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.


Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.


Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.


Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.


Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.


Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

delia64 1

24.10.2014, 20:57

Panacris 1

24.10.2014, 21:07

Aha,acum am inteles rostul pastailor Bravo!

mihaelar63 1

28.10.2014, 16:51

Si mie-mi plac mai mult acesti soi de ardei asa zis bulgaresti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan