Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina in Muraturi, 30 Noi 2020 | 6887 vizualizari

 

Potrivită la orice fel principal, recomandată și în stări gripale.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 bucăți sfeclă roșie
  • 200 ml oțet 9%
  • 250 ml miere de albine
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1-2 bucăți de hrean
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean si otet:

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul.

Se lasă să se răcească, curățăm coaja ( operațiune ce se realizează foarte ușor )și se toacă cubulețe.

Hreanul se curață de coajă și se mărunțește în robot sau de rade pe răzătoarea mică. 

Pentru dressing se amestecă într-un bol oțetul, sarea și mierea până obținem un lichid omogen.

Intr-un castron încăpător se amestecă cubulețele de sfeclă, hreanul și sosul de miere și oțet.

Se umplu borcanele cu sfecla și se presează usor. Se completează cu sosul până umplem borcanele și capsăm.

Păstrăm în cămară sau beci.

TIPS-URI

1

Salata poate fi pregătită și cu sfeclă fiartă dar gustul și aroma sfeclei coapte nu compară cu nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean si otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate