Focaccia cu masline

de laura_n in Piine, 26 Sep 2017 | 4538 vizualizari

 

Provocarile culinare sunt menite sa iti puna rotitele in miscare, asa ca nici de aceasta data, nu am putut sa rezist, chiar daca reteta mea este in afara concursului.
Ingredientul secret - maslinele
Primul gand - focaccia, o painita aromata, gustoasa care merge de minune cu un pahar de iaurt sau cu mici gustari
O reteta italieneasca, un aluat pufos si gustos, cu masline coapte si o aroma mediteraneana :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 lgta zahar brut
  • 15 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 250 ml apa calduta
  • ulei de masline
  • o mana de masline negre
  • rozmarin proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Mai intai, se pune drojdia intr-un vas mic, se adauga putin zahar si apa calduta. Se lasa sa se activeze.

Intr-un vas mare, se cerne faina, se presara un praf de sare. Se face un locas, se toarna drojdia, amestecand usor cu mana. Dupa ce capata putina volum, se adauga 2 linguri ulei de masline (de calitate). Se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit, fie la cald, acoperit cu un stergar, 40 minute, fie la rece, timp de 24 de ore (cum am procedat eu).

Odata pregatit pentru copt, aluatul se intinde usor intr-o tava de copt, in strat gros de 4-5 cm, se preseaza din loc in loc cu pumnul. Se lasa la cald 25 minute, apoi se preseaza masline negre din loc in loc, un praf de sare (ideal ar fi putin mai granulata), se presara fire de rozmarin din loc in loc. Se stropeste din loc in loc cu ulei de masline.

Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 - 40 minute, in functie de marimea painii. Daca va place mai rumena, o lasati mai mult in cuptor.

Dupa ce s-a copt, se scoate, se lasa la temperat si se poate servi.

O painica tare aromata si gustoasa.

Din aceasta cantitate au iesit doua painici cu diametru de 22 cm.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

o particularitate a acestei paini, este ca trebuie stropta cu ulei de masline, iar vasul in care se coace, la fel, uns cu putin ulei.

2

alegeti ulei de masline de calitate

3

reteta sufera variatiuni in functie de zona si de gusturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

27.09.2017, 09:18

imi place ce ti-a iesit!

laura_n 1

27.09.2017, 10:52

Multumesc mult!
Sincer, mi-a fost teama sa o mai las in cuptor ca nu cumva sa uit de ea :"> :"> ))

Rocsi 1

02.10.2017, 19:34

Imi place tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline