Franzele cu bere

de mihaelar63 in Piine, 23 Ian 2020 | 2747 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
   Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nu am baut-o !!" Reteta  de beer bread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 650
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 500 gr bere
  • 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu bere:

  1. Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.
  2.  Berea trebuie sa fie calduta .
  3. Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.
  4. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16.
  5. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea .
  6. Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute .
  7. Aluatul isi va dubla marimea .
  8. Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se  lipeasca .
  9. Am impartit aluatul in doua .
  10. La manevrare  , aluatul se va mai micsora .
  11. Se intinde cate  o foaie dreptunghiulara .
  12. Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor .
  13. Am rulat aluatul ca pe un cozonac .
  14. Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba .
  16. Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc .
  17. Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade .
  18. Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!!
  19. Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade .
  20. Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un  gratar de inox .
  21. Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi .
  22.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca aluatul sa dospeasca mai usor .

2

Mai mult de jumatate de franzela , abia s-a racit si am devorat-o cu afumatura de casa proaspata sosita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:35

ce bunatate de paine!

dantes 1

30.01.2020, 10:59

Bune!

Panacris 1

01.02.2020, 19:02

Pfff! Să văd cum mă învărt de-o bere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt