Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

de Satisfyyourcravings in Somon, 13 Mai 2018 | 4259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul Tzatziki:
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1/2 castravete
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Pentru tapenade:
  • cateva masline Kalamata sau negre
  • cateva masline verzi
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • Pentru somon:
  • 400 grame somon
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1/2 lingura marar proaspat, tocat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • pita (eu am folosit naan pentru ca imi plac mai mult)
  • branza Feta
  • rosii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade:

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. 

Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat. 

Pentru somon, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, otetul balsamic, paprika, mararul, oregano, usturoiul pisat, sare si piper intr-un vas de marime potrivita. 

Se taie somonul in bucati nu foarte mari, ardeiul se taie cuburi mari, la fel si ceapa. 

Se adauga somonul in marinada obtinuta anterior si se amesteca. 

Se infig bucati de somon, ardei si ceapa pe frigarui, care apoi se frig pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu marinada ramasa de fiecare data cand se intorc. 

Intre timp, se incalzesc pita fie in cuptor, fie pe o tigaie fierbinte. 

Se servesc frigaruile cu sosul Tzatziki, tapenade, pita, rosii si branza Feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi