Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

de Nadyne in Mancaruri de post, 10 Dec 2016 | 37897 vizualizari

 

Bogatia toamnei intr-un Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi (unul verde, unul rosu)
  • 2 morcovi medii
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 3-4 cartofi
  • o mana de mazare din conserva sau de la congelator
  • o mana de fasole verde
  • pasta de tomate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata:

Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial.

Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele. Le calim putin impreuna, sa se imprieteneasca.

Acum vine randul cartofilor sa faca cunostinta cu coloratele legume. Cam dupa 5 minute, stingem dragostea dintre ele cu vreo 2 cani cu apa. Cand au innebunit de furie si au dat in 4-5 clocote, adaugam impaciuitor, vanata si dovleceii taiate cubulete, apoi fasolea si mazarea. Condimentam stransa relatie cu cimbru si dafin si mai completam cu apa, cat sa acopere insetatele legume.

Acum ca lucrurile s-au asezat, lasam imbietoarele arome sa-si faca de cap prin bucatarie si sa gadile narile vecinilor care pufaie, nepasatori, pe geam.

Dar asta, pana cand sunt bine gatite si sunt gata sa primeasca vizita pastei rosii de tomate, venita sa coloreze putin atmosfera, urmata la scurt timp de aromatul marar verde. Finalul, dupa gustul fiecaruia. Sare si piper.

Sa aveti pofta!

O reteta si mai simpla, facuta la cuptor este cea de Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor, iar pentru un deliciu garantat va recomandam reteta de Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

Pentru o mancare simpla, de servit rece, cu paine va propunm reteta de Ghiveci rece de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume