Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Noi 2018 | 3858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 grame branza Feta
  • 1 lamaie
  • 12 masline negre
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 chili
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de chili
  • pita pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. 

Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. 

Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie. 

Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute. 

Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

10.11.2018, 21:07

Tare bine arata!

dantes 1

15.11.2018, 12:03

Bun!

Sidy 1

09.07.2021, 07:33

Un mic dejun excelent care te pune pe picioare pentru toata ziua !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curry de dovleac cu lapte de cocos